VvE staat voor Vereniging van Eigenaren. Deze vereniging wordt opgericht wanneer in een gebouw meerdere eigenaren aanwezig zijn. In de Vereniging van Eigenaren worden de gemeenschappelijke belangen van alle eigenaren in een woongebouw geregeld. De woningcorporatie is eigenaar van uw huurwoning en behartigt daarom uw belangen in de VvE
Alle bewoners van het woongebouw horen zich te houden aan de besluiten die de VvE neemt. De woningcorporatie is uw aanspreekpunt voor reparatieverzoeken en overige vragen of opmerkingen.
De VvE is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het gebouw, de gemeenschappelijke ruimten en de installaties. De VvE mag ook leefregels of een huishoudelijk reglement opstellen.
Wanneer de huurder in het complex een reparatieverzoek meldt aan de schil/casco of in de gemeenschappelijke ruimten, dan zal de beheerder van de VvE dit verhelpen. De huurder meldt het reparatieverzoek bij de woningcorporatie.
Kopers van woningen binnen een gebouw met een VvE nemen rechtstreeks contact op met de beheerder van de VvE. Huurders nemen contact op met de woningcorporatie.
Nee, de beheerder kan niet zonder overleg met de VvE aanpassingen in het gebouw regelen. Hiervoor zal in een vergadering toestemming gevraagd worden van de VvE. De huurder kan dit bij de woningcorporatie aanvragen. De woningcorporatie neemt dit namens de huurder mee in de vergadering van de vereniging.
Alle eigenaren betalen een vast bedrag per maand aan de VvE. Van deze bijdrage betaalt de VvE het beheer en onderhoud. De woningcorporatie betaalt de VvE-bijdrage. De huurder betaalt dus niets aan de VvE. De huurder betaalt aan ons de huur en servicekosten.
Verwijs de bewoner door naar zijn eigen beheerder van de VvE.