Dat is een zelfstandige huurwoning, die geschikt is voor woningzoekenden die een fysieke beperking hebben. Er zijn twee verschillende type aangepaste woningen:
Er is vaak veel geld geïnvesteerd in de aanpassingen van deze woningen. Het is dan ook van belang da deze woningen worden toegewezen aan woningzoekenden, die deze aanpassingen ook daadwerkelijk nodig hebben. Woningcorporaties wijzen deze woningen in eerste instantie toe aan woningzoekenden die een indicatie van de gemeente hebben. Hieruit blijkt dat zij in aanmerking komen om met voorrang te verhuizen naar een levensloopgeschikte of rolstoelgeschikte woning.
LET OP:
Komen er mensen aan de balie met een WMO indicatie dan moet Corporatie dat in hun inschrijving verwerken, omdat in Rotterdam geen indicatie 1 woningen bestaan, altijd WMO indicatie 2 invullen.
Deze worden op Entree aangeboden tussen het reguliere aanbod en zijn te herkennen aan de vermelding daarover in de advertentie.
In de advertentietekst op Entree staat dan duidelijk vermeld dat het een ‘Rolstoelwoning’ betreft.
Iedereen kan op een rolstoelwoning reageren, alsook aan de andere voorwaarden van de woning wordt voldaan (bijvoorbeeld een minimale leeftijd).
Woningzoekenden met een indicatie voor een rolstoelwoning of rolstoeltoegankelijke woning krijgen voorrang. De medische aanpassingen in een woning blijven altijd zoveel mogelijk in stand.
Woningzoekenden met een indicatie voor rolstoelwoning hebben voorrang. Daarna kandidaten met een WMO (2) indicatie.
Via Het Zorgloket [ De Gemeente], beoordeelt een arts of u in aanmerking komt voor een rolstoelindicatie of indicatie 2. U kunt dit krijgen als u in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in [Plaats] bent aangewezen op een verhuizing. In sommige gevallen wordt ook een verhuiskostenvergoeding aangeboden.