Als de huurder een aanpassing nodig heeft om gezondheidsredenen, kan hij deze aanvragen bij de gemeente. De situatie wordt door hen beoordeeld en de aanvraag wordt bij hen in behandeling genomen.
Nadat de huurder een aanvraag heeft ingediend bij de gemeente, beoordeelt een adviseur of de huurder in aanmerking komt voor bepaalde voorzieningen of regelingen.
De huurder ontvangt hierover schriftelijk bericht van de gemeente.
De gemeente beheert het budget voor medische faciliteiten in de woning. Het vervangen, herstel en verwijderen van dergelijke faciliteiten wordt georganiseerd door de gemeente. De huurder kan voor servicevragen die over medische aanpassingen gaan terecht bij de gemeente.
Als de woningzoekende rolstoelafhankelijk is, kan hij in aanmerking komen voor een aangepaste woning. Als de kosten van alle noodzakelijk aanpassingen hoger zijn dan een nieuwe (aangepaste) woning, komt hij in aanmerking voor een aangepaste woning.
Hiervoor kan hij via de gemeente een medische indicatie aanvragen. De inleverdatum van de formulieren geldt als startdatum van de indicatie. Door deze indicatie krijgt hij bij rolstoelvriendelijke woningen voorrang op mensen zonder medische indicatie.
De woningzoekende kan zich inschrijven bij [woonaanbod site] en hiermee reageren op het woningaanbod. Vindt hij dat hij ondanks een afwijzing van de gemeente om medische redenen een andere woning nodig heeft, dan kan hij contact opnemen met onze klantenservice en (medische) urgentie aanvragen. Zij beoordelen de situatie en kunnen de aanvraag voordragen bij de Urgentiecommissie.
Medische woningvoorzieningen worden geplaatst, onderhouden en verwijderd door de gemeente.